Med alla ögon och öron som väntar ivrigt på att Apple ska meddela sina inkomster för det andra finansiella kvartalet 2012, undrar vi alla om företaget skulle fortsätta att ta upp rekord eller inte försäljning och vinster. Informationen har filtrerats från Kalifornien, bara ögonblick innan de officiellt höll sina inkomster med företagsinvesterare.

Apple har meddelat att deras totala inkomster för årets första kvartal utjämnade till en häpnadsväckande 39,2 miljarder dollar, vilket uppgick till en avkastning på 13,87 dollar för varje enskild aktie och en total nettovinst på 11,6 miljarder dollar. Apple kommer utan tvekan att bli glada över siffrorna, som återigen har överskridit bästa uppskattningar som förutses av experter och analytiker. Vissa kan välja att fokusera på det negativa, att siffrorna var nere jämfört med Apples föregående kvartalsuppgifter, men det är att förväntas med tanke på att det var under semestern.

Kanske en av de mest uppmuntrande aspekterna av tillkännagivandet är det faktum att Apple lyckades flytta 35,1 miljoner iPhone -enheter under kvartalet, ett antal som representerar en oerhört utmärkt tillväxt på 88% från denna tid förra året.

Företaget lyckades också sälja en häpnadsväckande 11,8 miljoner iPads, vilket jämfört med samma kvartal förra året uppgår till en ökning med 151%.

Försäljningen av Apples linje med Mac -datorer har sett mindre, men ändå betydande tillväxt under samma period förra året med företaget som såg 4 miljoner enheter levereras, vilket representerar en ökning med 7%. Med konsumenter som använder sina iPhones och iPads mycket oftare för musikuppspelning har iPod drabbats lite med en minskning av försäljningen med 15%, totalt till 7,7 miljoner enheter som skickas.

Apples VD Tim Cook, som har ordförat företaget efter att ha tagit över från Steve Jobs delade sina tankar om fakta och siffror:

Vi är glada över försäljningen på över 35 miljoner iPhones och nästan 12 miljoner iPads i marskvartalet. Den nya iPad har en bra start, och under året kommer du att se mycket mer av den typ av framsteg som bara Apple kan leverera.

Den amerikanska aktiemarknaden har reagerat på ett positivt sätt på tillkännagivandet och delar utan tvekan samma entusiasm som Tim Cook och hans team visar med Apples aktiekurs som stiger 37 poäng (i skrivande stund) i den omedelbara efterdyningarna av utgivningen. För mycket mer information och för att läsa hela företagets pressmeddelande över till Apples presswebbplats.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *