Det amerikanska patentet såväl som varumärkeskontoret godkände Apple ett patent, som beskriver en innovation som skulle möjliggöra en enhet, till exempel en iPhone eller iPad , för att läsa fingeravtryck.

Med rykten som fortsätter att bringa som antyder att Apples kommande iPhone 8 kommer att fungera en skärm som fyller framsidan av enheten, skulle nödvändigheten av borttagandet av enhetens husknapp antyda att en sådan innovation skulle behövas om Apple ska behålla berörings -ID Fingeravtryckssensor på framsidan snarare än baksidan av iPhone i fråga.

Även om patentet i sig är intressant, får sanningen att det är en omfördelning av ett befintligt patent snarare än en helt ny måste inte förbises. Luxvue, patentets tidigare ägare, erhölls av Apple redan 2014 med Bit Fanfare. Luxvues försäkringsanspråk för berömmelse före utköpet var sanningen att den utvecklade låg effektmikroledbaserade skärmar.

Det nyligen omfördelade patentet, med titeln “Interactive Screen Panel with IR Diodes”, beskriver en pekskärm som använder mikroled-sensing-teknik. Det som är betydelsefullt genom att traditionell aktiva matrishårdvara är innovationen som vanligtvis används av många konsument smartphones samt surfplattor.

Patentet fortsätter att beskriva vissa användningsområden för tekniken, inklusive en där en mikroled skärm med en högre täthet av interaktiva pixlar kan användas i specifika områden på skärmen. Detta skulle vara särskilt fördelaktigt i en applikation, till exempel där en online -husknapp kan läggas på en iPhone: s frontpanel.

Om det valet inte passar Apples planer, kan samma pixlar teoretiskt användas under hela skärmen, vilket gör det möjligt för fingeravtrycksidentifiering på alla typer av skärmen på skärmen.

Om Apple inte var så starkt ryktet om att arbeta med att ta med en iPhone till marknaden med en så betydande skärmstorlek i ett ganska litet chassi, kanske detta patent inte har samlat så mycket intresse, men med iPhone 8 förväntat sig erbjuda något Särskilt i år skulle vi inte på något sätt vara chockade om detta patent ger oss en titt på vad Apples nästa flaggskepp iPhone kommer att ge bordet.

(Källa: USPTO | Top Image Courtesy: Transparent iPhone Idea av Conceptsiphone)

Du kanske också vill inspektera:

iPhone 8 ryktas att fungera ny Touch ID -teknik samt ansiktsigenkänningssystem

Apple ansluter sig till Wireless Power Consortium och bränsle iPhone 8 Trådlös laddning av rykten

Patent visar exakt hur Apple kommer att göra iPhone 8 till en verkligt bezelfri och genomskinlig telefon

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla aktuella från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *