Google Nexus 5 är absolut en speciell smartphone i sig eftersom det är ett Nexus -flaggskepp. Det indikerar helt enkelt att den här enheten kommer att fortsätta få den aktuella Android -uppdateringen fram till någon annan enhet fram till lanseringen av nästa Nexus. Även om att äga Nexus 5 kan göra att man känner sig privilegierad på ett sätt, finns det vissa avdelningar där den här telefonen besviker.

Om du har enheten måste du uppleva att kvaliteten på bilder som tagits med sin kam är inte tillräckligt bra som en 8MP -sensorutgång. Den låga högtalarvolymen för Nexus 5 är ännu en fråga som måste tas upp.

Missa inte:
Hur man förbättrar högtalarvolymen på Nexus 5

Hur man förbättrar Nexus 5 Cam -bildkvalitet

En annan sak som irriterar användare som jag är bristen på alternativ för anpassning av aktien Google Experience Home Launcher. Många användare gillar inte den ihållande Google -sökfältet på toppen av hemskärmarna men inget alternativ för att ta bort den har tillhandahållits. Sedan finns det den integrerade Google Now -sidan som dyker upp medan du glider skärmen från vänster till höger. Återigen har lagerstartaren inget alternativ som gör det möjligt för användare att dölja mindre använda apparikoner för att få en renare applåda. Dessutom ser den stora storleken på ikonerna i applådan verkligen ful ut.

För att bli av med ovannämnda irriterande saker tvingas många användare att använda en tredjeparts launcher-app eller en skräddarsydd ROM. Om du äger en Nexus 5, Nexus 4 eller någon annan enhet med en AOSP- eller CM-baserad specialanpassad ROM som innehåller Stock Google Launcher, finns det en god nyhet som väntar på dig. XDA -medlem TheKnut har släppt en fantastisk modul för det xposed ramverket som låter dig anpassa Google Experience Launcher på olika sätt. Hans Xposed Gel -inställningsmodul/app är bara ett annat utsökt exempel på de möjligheter som används av Xposed Framework.

Krav:

En rotad Android-smartphone eller surfplatta som kör AOSP-firmware eller en skräddarsydd ROM som har gel (Google Experience Launcher). Jag har kontrollerat det på Nexus 5 med CM 11 och Paranoidandroid 4.

I köp för att få de xposed gelinställningarna att fungera måste du först installera xposed ramverk.

Funktioner i Xposed Gel -inställningar

Här är listan över saker du kan göra efter installation av de xposed gelinställningarna på din Android -enhet:

Ta bort Google -sökfältet från hemskärmen

Visas automatiskt på Google Now -sidan

Dölj utvalda appar från applådan

Definiera appens rutnätstorlek inklusive rader och kolumner på hemskärmen och applådan

Dölj ikonetiketter på hemskärmen och applådan

Ställ in ikonstorlek

Ställ in ikonetikettstorlek

Ställ in ikonen räknar med appdockan

Tillämpa inställningar genom att starta om launcher (inget behov av att starta om telefon)

Säkerhetskopierings- och återställningsinställningar

Även om modulen fortfarande är i tidigt skede fungerar den som en charm. Den goda nyheten är att utvecklaren arbetar hårt för att lägga till mycket fler funktioner i kommande utgåvor av appen. Appen har några buggar men ingen av dem mar dess totala prestanda.

Skärmdumpar:

Xposed gelinställningar 1

Xposed gelinställningar 2

Xposed gelinställningar 3

Xposed gelinställningar döljer ikoner

Ladda ner och installera

Ladda ner det mest aktuella xposed installationsprogrammet

Ladda ner de flesta aktuella Xposed Gel -inställningar

För att veta mycket mer om att ställa in det xposed ramverket och aktivera dess moduler på Android-enheten, läs vår djupgående handledning.

Njut av att anpassa Google Experience Launcher på din Android -enhet och glöm inte att dela din feedback med oss. Skål!

Mer intressanta Xposed -moduler:

Förnya din Android-enhets skärm med tredjepartsikonpaket med Xposed

Njut av Omni Rom Multi-fönster på alla Android med XmultiWindow

Tema Din rotade Android -telefon på olika sätt med Xposed -modul

källa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *